Die vraag ga ik vast en zeker krijgen van mensen in mijn omgeving. Het enige wat ik daarop kan antwoorden is: waarom niet?! Want, als privé verpleegkundige kom ik nog eens ergens! Doordat ik veel reis, ontmoet ik allerlei mensen en dan komt mijn werk vaak ter sprake. En wat is nu een beter platform dan een blog om mijn ervaringen te delen?!

Voordat ik van wal steek, stel ik me graag eerst even voor. Ik ben Marjon Hoff, privé verpleegkundige van beroep. Als klein meisje wist ik al dat ik de zorg in wilde. In 1988 heb ik mijn opleiding ‘Verpleegkundige A’ afgerond. Ik heb gewerkt in verschillende ziekenhuizen in de regio, als verpleegkundige maar ook als coach voor collega’s en studenten.

Van verpleegkundige naar privé verpleegkundige

Nu, ruim 32 jaar aan ervaring en vele opleidingen en cursussen later, heb ik besloten om het roer om te gooien en als privé verpleegkundige aan de slag te gaan. Waarom? Omdat ik sta voor oprechte, persoonlijke aandacht. Helaas is die tegenwoordig in veel zorginstellingen ver te zoeken vanwege de tijdsdruk die is ontstaan door het snijden in het zorgbudget.

Zorg volgens mijn normen en waarden

Mijn keuze om als privé verpleegkundige te gaan werken bleek een goeie. Ik werk nu niet meer structureel in een ziekenhuis, maar bied mensen persoonlijke zorg thuis volgens mijn eigen normen en waarden. Professioneel, met alle aandacht en respect die zij verdienen en nodig hebben, in hun eigen vertrouwde omgeving. Ofwel, thuiszorg zoals deze zorg ooit bedoeld is.

Als privé verpleegkundige kom ik overal

En ‘thuis’ kan overal zijn! De ene dag stap ik op de fiets naar een cliënt, de andere dag zit ik met mijn koffertje in het vliegtuig op weg naar Zwitserland om een week voor iemand te zorgen. Juist die afwisseling maakt van mijn werk elke dag weer een feestje!

Persoonlijke aandacht voor u!

Vindt u dat uzelf of een van uw naasten meer aandacht verdient dan een paar momenten per dag of per week? Neem dan contact met mij op. Ik, privé verpleegkundige Marjon Hoff, maak me sterk voor persoonlijke zorg.