Over een paar weken is het jaar alweer voorbij. Precies een jaar geleden besloot ik om te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap in de TLC-zorg. TLC is een Engelse uitdrukking en staat voor Tender, Love and Care. Vrij vertaald betekent dit een beetje liefde en zorg en daar draait het voor mij in mijn werk om. In dit blog kijk ik tevreden terug op mijn eerste jaar als ondernemer en blik ik met veel plezier vooruit naar wat 2019 mij allemaal gaat brengen.

Het afgelopen jaar was vooral een druk jaar. Mijn agenda was vrijwel nooit leeg. Als ik zou willen, dan zou ik elke maand wel 24 uur per dag vol kunnen plannen. Niet alleen met werk, maar ook met het volgen van opleidingen en cursussen. Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde, ben ik bezig met de voorbereidingen op certificering voor het nieuwe HKZ-keurmerk. Dat gaat goed! Mijn ondernemersplan is al klaar en ik heb onlangs weer een module afgerond. Nog twee modules te gaan en dan volgt halverwege volgend jaar de certificering.

TLC-zorg: warmte en genegenheid staan voorop
Eigen ondernemer zijn is hard werken, maar ik krijg veel waardering voor wat ik doe. En dat maakt alles goed. Wat dat betreft is de beslissing om te kiezen voor de TLC-zorg de beste keuze ooit. Zorg waarbij warmte en genegenheid voorop staan. Net even dat extra beetje aandacht en tijd voor mijn cliënten. Ik krijg er zó veel voor terug

Goede voornemens
Ik ben benieuwd wat 2019 allemaal voor mij in petto heeft. Ik heb in ieder geval al wel een hoop goede voornemens die ik wil uitvoeren. Allereerst wil ik minder óver, en nog meer mét mijn cliënten en met zorgverleners praten. Ik hoop volgend jaar ook meer collega-zzp’ers te ontmoeten met wie ik kan samenwerken en mijn passie voor de TLC-zorg kan delen. Zoals met De Gezellin bijvoorbeeld, die net als ik particuliere, cliëntgerichte, niet medische thuiszorg levert, maar dan voor hoger opgeleiden.

Meer poten-op-tafelsessies
Maar ook met andere partijen wil ik nog meer samenwerken. Met KIK Marketing en Communicatie bijvoorbeeld, het bureau dat elke maand mijn gedachtenspinsels omzet tot een mooi blog. Ik kan niet wachten om met hun te sparren over hoe ik mijn bedrijf HoffZorg verder kan uitbouwen. Poten-op-tafelsessies, ik hou ervan en ik wil er in 2019 nog veel meer! Want communicatie is key, zowel in de TLC-zorg als met de partijen met wie ik samenwerk.

Plezier en een paar zakjes geduld
Waar ik vooral op hoop voor 2019 is veel plezier in wat ik doe. Maar ik weet eigenlijk wel zeker dat dat gaat lukken. Ik doe namelijk wat ik het allerliefst doe en dat is werken in de TLC-zorg. Het enige dat ik misschien nog wel kan gebruiken voor het komende jaar is een paar zakjes geduld. Wie weet zit dat op 5 december wel in mijn – speciaal voor het werk aangepaste – schoen! 

Fijne feestdagen, zorg goed voor elkaar!